(Foto: Joop Verstraaten)
(Foto: Joop Verstraaten) Foto:

Gemeente plaatst borden over rattenoverlast

GROESBEEK – De gemeente Berg en Dal heeft onlangs borden in De Spoorbeek geplaatst met het verzoek de eenden niet te voeren in verband met rattenoverlast. Aanwonenden hebben de laatste tijd wel eens een rat zien lopen maar of die ratten er komen omdat de mensen de eenden voeren, is maar de vraag.

Het komt volgens insiders sporadisch voor dat kinderen wat brood aan de eenden – als die er al zijn - voeren, maar die eten het dan gelijk op. De gemeente is geadviseerd rattenvallen te plaatsen. Volgens een woordvoerster van de gemeente is dat al gebeurd en die zijn door baldadige jeugd in het water gegooid of ze zijn ontvreemd.

De gemeente weet momenteel niet waar ze de vallen nu moeten plaatsen. Als er inderdaad ratten zijn, dan wordt het hoog tijd dat de gemeente er maatregelen tegen neemt. Het plaatsen van drie borden in De Spoorbeek met de tekst 'Niet voeren (Rattenoverlast)' heeft volgens bewoners weinig of geen succes. Opmerkelijk is dat de gemeente in De Spoorbeek ter hoogte van het marktterrein geen borden heeft geplaatst. Of daar geen ratten komen, is zeer de vraag.