Unitas'28 - DVSG: tweede aflevering

GROESBEEK - DVSG speelde in het weekend van het 70-jarig bestaan thuis tegen Unitas’28. Het tweede elftal is nu in staat om de selectie te ondersteunen en staan Robin Klaassen, Paul Vissers en Patrick Janssen uit het tweede in de basis.

In de zesde minuut heeft Paul Vissers een kansje, maar zijn lobbal is niet hoog genoeg over de keeper. In de 16e minuut wordt door Unitas een bal van de lijn gehaald. DVSG is duidelijk aanvallend en scoort in de 21e minuut uit een vrije trap. De eerste inzet van Gijs Bach wordt nog geweerd, maar uit de rebound schiet Niek Derksen DVSG onberispelijk naar 1-0. Unitas oogt wat getergd, zeker na de overwinning van afgelopen week.

In de 26e minuut scoort Unitas door een kopbal uit een corner de gelijkmaker. Jammer dat DVSG deze voorsprong niet langer kon vasthouden. Luuk Rikken moet gewisseld worden en Stan Weijers komt erin. In de tweede helft is het vooral Unitas dat aanvalt en DVSG komt nog maar sporadisch aan aanvallen toe. In de 55e minuut valt dan ook de 1-2.

Bram Reijnen komt na jaren afwezigheid weer zijn rentree maken in het eerste elftal en laat zien ervaren en nog steeds erg snel te zijn. Patrick Janssen wordt gewisseld voor Rick Goossens.

DVSG probeert de gelijkmaker te maken en mede door goed keperswerk van Stan Peters blijft DVSG in de race. Helaas wilde het vandaag niet lukken om nóg een doelpunt te scoren. DVSG heeft als team laten zien dat het weer kan knokken, en gefocust spelen.

Volgende week speelt DVSG uit tegen Heumen en wellicht kan daar weer een puntje gepakt gaan worden.