Afbeelding
Foto:

Kleintje Kermis Ooij weer daverend succes

OOIJ - Op zaterdag 21 april is er door schutterij EMM en topband KalibeR voor de tweede keer het feest Kleintje Kermis gehouden. Schutterij EMM Ooij organiseert al jaren samen met KalibeR een feestavond, voorheen het Guldenfeest en sinds 2017 Kleintje Kermis.

Kleintje Kermis is in 2017 ontstaan waarbij alle schutterijen waar KalibeR op de kermis speelt, waren uitgenodigd. "Vorig jaar hebben we vijf schutterijen mogen ontvangen en waren er veel positieve reacties om gezamenlijk op deze wijze het schutters / kermisseizoen te openen. Voor 2018 hadden we, buiten alle schutterijen waar KalibeR speelt, ook de schutterijen van de kring uitgenodigd. Het resultaat hiervan was dat we dit jaar zes schutterijen hebben ontvangen en moest er helaas een aantal schutterijen afzeggen in verband met andere verplichtingen."

Nadat de schutterijen naar hun tafel waren begeleid werden zij welkom geheten door schutterij EMM Ooij met een vendelhulde en een defilé, waarna er voor de koningsparen een openingsdans werd gespeeld door KalibeR. Vervolgens kon de kermisavond los gaan met muziek van KalibeR.

Halverwege de avond werd het Nederlandse lied ten gehore gebracht door twee lokale zangers, Anthony en Erwin, die de toch al gezellige sfeer nog verder opvoerden. "Nadat we in 2017 een optreden hadden van John de Bever was dit jaar Stef Ekkel met zijn woonboot afgezakt vanaf de Amstel naar Ooij. Na een geweldig optreden van Stef Ekkel moest Stef helaas door naar een ander optreden, maar niet zonder dat iedereen die met Stef op de foto wilde dit had kunnen doen. Stef gaf later in de kleedkamer aan dat hij graag tot het eind was gebleven, hij had het erg naar de zin gehad wat hij overigens ook uitstraalde."

Hierna was het weer de beurt aan KalibeR. Iedereen die wel eens een kermisavond heeft meegemaakt met KalibeR -en wie heeft dat niet- weet wat het betekent als deze band gas gaat geven. De tent stond op z'n kop en helaas werd het al snel tijd voor het Il Silenzio, waarbij alle koningsparen als aandenken nog een fles wijn aangeboden kregen.

"Wij kijken, als organisatie, terug op een fantastische avond met erg veel positieve reacties van zowel de bezoekende schutterijen en de overige bezoekers. Vandaar hebben we ook voor 2019 Kleintje Kermis al weer vastgezet, de derde editie van Kleintje Kermis zal worden gehouden op zaterdag 13 april 2019 in schuttersgebouw EMM Ooij.

Voor een sfeer-impressie van Kleintje Kermis 2018 zijn foto's te bekijken op de geheel nieuwe website www.schutterijemm.nl.