Afbeelding
Foto: Eigen foto

Tranendal tussen de Heuvels

Foto: Eigen foto

GROESBEEK - De tiende editie van Tranendal tussen de Heuvels is op hemelvaartsdag 10 mei. Het comité met Ria Weyers, Ellen Jetten, Gerard Rikken en Mariëlle Poelen heeft er samen met het Groesbeekse smartlappenkoor Ochaarm de schouders onder gezet. Het heeft af en toe bloed zweet en tranen gekost, maar er staat weer een mooie dag te wachten.

Tijdens Tranendal tussen de Heuvels kunnen de duizenden bezoekers genieten van twintig koren en muziekgezelschappen, afkomstig uit geheel Nederland. Van Etten-Leur tot Amersfoort, van De Zilk tot Macharen.

Het smartlappenfestival start om 12.00 op het Marktplein. Smartlappenkoor Ochaarm, onder leiding van Mariëlle Poelen, toetsenist Hemmie Hermsen en twee accordeonisten Tinie en Marian zullen het startsein geven, waarna alle koren hun plaatsen innemen bij de diverse cafés, restaurants, cafetaria en andere eetgelegenheden in het centrum van Groesbeek. De deelnemende bedrijven zijn te herkennen aan de roze ballonnen. Rond de klok van 17.00 uur verzamelen alle koren zich op het Marktplein, waar Ochaarm smartlappen ten gehore brengt. In verband met het tienjarig bestaan wordt het programma op het Marktplein voortgezet.

Op diverse locaties is er na 17.00 uur nog live muziek tot 21.00 uur. De gebroeders Martijn en Dirk Schmiermann van het welbekende nummer 'Weer terug in Groesbeek' en de meer dan 25 jaar bestaande 'Thuisband' uit Nijmegen zullen de bezoeker van een middag- en avondvullend programma laten genieten. Het repertoire van de Thuisband bestaat uit nederpop van De Dijk tot Doe Maar, van Marco Borsato en Het Kleine Orkest tot Het Goede Doel.

Het festival is gratis, maar om de kosten te dekken worden er weer fleurige 'Smartlepkes' verkocht, die gemaakt zijn door de leden van Ochaarm. Mis dit collectors item niet! Je maakt er jezelf en de dag nog fleuriger door. De flyers zijn overal in het dorp te verkrijgen. Het wordt ongetwijfeld weer een geweldige dag in het centrum van Groesbeek waar de smartlappen hoogtij vieren.

Zomerexpositie Stichting Jacques van Mourik

MOOK - Op zaterdag 12 mei 2018 wordt in het Gemeentehuis van Mook om 11.30 uur de zomerexpositie van Stichting Jacques van Mourik officieel geopend. 'Pinckers & Van Mourik' is een expositie
'nieuwe stijl'; een sprong naar het heden zonder het verleden uit het oog te verliezen. We zien landschappen, schildersmateriaal, portretten van TOEN samen met voornamelijk grafisch werk van nu, een verrassend geheel!

De Zomerexpositie is te bezoeken op zaterdag 12 mei, 9 juni, 8 september en 13 oktober 2018 telkens van 11.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis. Elke open dag geeft Ietje Pinckers om 14.00 uur een rondleiding voor slechts één euro per persoon. Een deel van haar werk is te koop. Locatie: Gemeentehuis, Raadhuisplein 6, 6585 AP Mook. Iedere belangstellende is van harte welkom! Voor meer informatie zie website: www.stichtingjacquesvanmourik.nl