Afbeelding
Foto:

Eerste gemeentelijke erepenning voor William Frank uit Beek

Foto: Joop Verstraaten

BEEK – Burgemeester Slinkman van de gemeente Berg en Dal heeft woensdagmorgen om 11.00 uur een gemeentelijke erepenning uitgereikt aan de heer W.P.H. Frank uit Beek.

Frank kreeg de onderscheiding uitgereikt bij 't Dierenweitje aan de Gruttostraat in Beek. Hij kreeg de gemeentelijke onderscheiding vanwege zijn werkzaamheden als beheerder van 't dierenweitje aan de Gruttostraat in Beek. Als beheerder is hij dagelijks meerdere uren in de weer in en rondom 't dierenweitje, verzorgt hij de dieren en onderhoudt hij de dierenverblijven alsmede het weitje.

Daarnaast vrolijkt hij tijdens de kerstmiddagen met zijn dieren verpleeghuis Kalorama op. Bij de doofblinden afdeling van Kalorama laat hij de mensen voelen en genieten van de tamme konijnen. En als (oudere) buurtbewoners hun tuintje niet meer goed kunnen onderhouden, dan is William graag bereid om hen de helpende hand toe te steken.

Het is de eerste gemeentelijke onderscheiding die in de gemeente Berg en Dal is uitgereikt. Iedereen kan iemand voordragen voor een gemeentelijke onderscheiding. De randvoorwaarden voor de aanvraag en de aanvraagprocedure staan op www.bergendal.nl (aanvraag gemeentelijke onderscheiding). De gemeente Berg en Dal heeft drie soorten gemeentelijke onderscheidingen: het ereburgerschap, de erepenning en het jongerenlintje.