Afbeelding
Foto:

Zalmpodium met optreden

van Hinterwinkler Saitenmusik

MILLINGEN - Om al een beetje in vakantiesfeer te komen, willen wordt de bezoeker in het laatste 'Zalmpodium' van dit seizoen, meegenomen op een muzikaal reisje door Bayern en Oostenrijk.

Hiervoor zijn mensen uitgenodigd die door kennismaking met de cultuur aldaar een grote passie hebben ontwikkeld voor de volksmuziek. Echte volksmuziek op authentieke instrumenten was vroeger, maar ook nu nog, een heel goede mogelijkheid om op een mooie, muzikale manier avonden door te brengen.

Zelfs Mozart en Schubert hebben thema's uit deze muziek overgenomen. Veel liederen en muziekstukken gaan over liefde, de natuur , seizoenen en andere zaken uit het leven. Echte volksmuziek uit de Alpen staat ver van het woord 'commercie' af. Het wordt akoestisch gebracht en men mag het niet vergelijken met wat in het algemeen op tv als volksmuziek wordt gebracht.

De Hinterwinkler Saitenmusik is een ensemble dat samen de liefde deelt voor deze muziek. Het trio bestaat uit Ad Voskamp (concertciter), Trijn Voskamp (Hackbrett) en Jan Coopmans (steirische harmonika).

De entree is gratis, maar zoals gewoonlijk zal aan het eind de mooie zwarte hoge hoed zijn rondje maken' Komt op tijd…want: 'Vol is vol', zei de pastoor!