Onder toeziend oog van de vrijwilligers van het Ziekencomité en pastoor Eric Smits gingen de vormelingen met Monique van 'Bloemen uit Millingen' aan de slag om fleurige bloemboeketjes te maken voor de bejaarde en zieke medemens uit hun dorp.
Onder toeziend oog van de vrijwilligers van het Ziekencomité en pastoor Eric Smits gingen de vormelingen met Monique van 'Bloemen uit Millingen' aan de slag om fleurige bloemboeketjes te maken voor de bejaarde en zieke medemens uit hun dorp. Foto:

Vormelingen verrassen

Millingse Ziekencomité

REGIO - 'Goed doen voor een ander'. Dat is de strekking van DiaconAction; een jaarlijkse activiteit waarbij jongeren zich gezamenlijk inzetten voor hun omgeving. Pastoor Eric Smits gaf dertien jongens en meisjes uit Leuth, Kekerdom en Millingen, die dit jaar het Heilig Vormsel doen, tijdens de Vormselvoorbereiding de opdracht om samen een actie te bedenken waarbij je goed doet voor een ander.

Met deze opdracht op zak, ontstond al snel het idee een actie te organiseren voor het Ziekencomité uit Millingen. Het Ziekencomité wordt gerund door zes vrijwilligers. Samen bezoeken zij regelmatig de Nijmeegse ziekenhuizen en verzorgingshuizen waaronder Kalorama en De Veste. Via een bezoekje - waarbij ook een bloemetje hoort - willen zij zieke Millingenaren een hart onder de riem te steken tijdens hun verblijf in het zieken- of verpleeghuis.

De dertien vormelingen wilden graag zelf deze bloemboeketjes voor het Ziekencomité maken. Met de vakkundige ondersteuning van bloemiste Monique Arnts van 'Bloemen uit Millingen' gingen zij woensdag 16 mei aan de slag om tijdens een workshop een eigen fleurig boeketje te maken voor een zieke of bejaarde medemens. Naast drie vrijwilligsters van het Ziekencomité kwam ook pastoor Eric Smits aanschouwen hoe Claire, Jochem, Vincent, Brion, Dylan, Pleun, Casper, Tom, Janneke, Daan, Gijs, Tom en Yasmin onder leiding van Monique en Vera mooie bloemboeketjes samenstelden.

Na een geslaagde en gezellige middag in de bloemenzaak van Monique gingen de vrijwilligers van het Ziekencomité Millingen met de auto op pad om de bloemboeketjes van de dertien vormelingen af te geven aan de zieken en bejaarden. Ook had de vormselgroep de afgelopen dagen bij familie, vrienden en bekenden een bedrag ter hoogte van 87,50 euro opgehaald dat zij die middag overhandigden aan de vrijwilligsters van het Ziekencomité. .

"Wil jij ook goed doen voor het Millingse Ziekencomité? Dat kan! Bij 'Bloemen uit Millingen' staat een glazen pot waar ook jij geld kan doneren voor het Ziekencomité."