Taalcafé Groesbeek

zoekt vrijwilligers

GROESBEEK - Vrijwilligerswerk is onmisbaar in onze huidige samenleving en wordt op veel plekken gedaan en/of gevraagd. Het Vrijwilligerssteunpunt van gemeente Berg en Dal verzamelt alle vacatures uit de gemeente en bemiddelt potentiële vrijwilligers aan de organisatie die de vacature heeft geplaatst.

Door het grote succes van ons nieuwe Taalcafé zijn we op zoek naar meer enthousiaste vrijwilligers. Het Taalcafé is een ontmoetingsplek waar vrijwilligers, anderstaligen en mensen die hun spreekvaardigheid willen vergroten, elkaar ontmoeten. Het spreken van de Nederlandse taal wordt geoefend. "Vind je het leuk om in contact te komen met mensen van verschillende culturele achtergronden en ze te helpen met het leren van de Nederlandse taal? Dan is de functie als vrijwilliger Taalcafé misschien iets voor jou!

Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering van het Taalcafé. Het Taalcafé opent op dinsdag 24 april en vindt wekelijks op de dinsdag van 10.00-12.00 plaats in de bibliotheek in Groesbeek. Als vrijwilliger van het Taalcafé help je deelnemers die hun spreekvaardigheid willen oefenen. Dit gebeurt aan de hand van een thema, een spel of een alledaags gesprek. Je zorgt voor een gezellige en open sfeer."

Taken zijn het meedenken over de te bespreken thema’s en de invulling van het Taalcafé. Wekelijks of één keer per twee weken aanwezig zijn bij het Taalcafé. Registeren van aantal deelnemers en de activiteit. Contactpersoon is Antonine van Bergen; E: avanbergen@obgz.nl; 024 3274911 (www.vrijwilligerswerkgelderland.nl/bergendal).