Een repetitie van het jeugdorkest met leden van DES (Leuth), Ooijse Toekomst (Ooij) en Ons Genoegen (Millingen aan de Rijn) onder leiding van Frank van Hassel
Een repetitie van het jeugdorkest met leden van DES (Leuth), Ooijse Toekomst (Ooij) en Ons Genoegen (Millingen aan de Rijn) onder leiding van Frank van Hassel Foto: N. Steinmeijer

'Kids in Concert' bij DES Leuth

Foto: N. Steinmeijer

LEUTH - Op zaterdag 9 juni organiseert muziekvereniging DES een ‘Kids-in-Concert’ in de Vriendenkring in Leuth. Tijdens dit jaarlijkse evenement zijn er diverse optredens te horen van kinderen die in verschillende fases van hun muziekopleiding zijn.

Gestart wordt met een groots optreden van groep 4-5-6 leerlingen van ’t Bijenveld, die samen met het orkest van DES het muziekstuk ‘Wieger wil weg’ opvoeren. Het gaat over een jongetje Wieger, dat graag met muziek bezig is, een instrument leert spelen en de wereld wil verkennen. De kinderen van de basisschool zingen, klappen en spelen op instrumenten mee met het grote orkest en maken zo op een spannende en eigentijdse manier kennis met spelen in een orkest.

Daarna volgen optredens van leerlingen die muziekles hebben bij DES. Zij spelen veelal gezamenlijk muziekstukken waarmee ze hun huidige mogelijkheden op een bijzondere manier laten horen.

Tot slot zal een jeugdorkest, bestaande uit ruim 30 jonge muzikanten uit Leuth (DES), Ooij (Ooijse Toekomst) en Millingen (Ons Genoegen) onder andere enkele bekende nummers spelen van Pixar Movies, Michael Jackson en Bruno Mars. Dit grote jeugdorkest is een nieuw project wat begin 2018 van start is gegaan, om de jeugd te laten ervaren hoe leuk het is om samen muziek te maken in een swingend orkest met leeftijdsgenoten. Plezier was er volop tijdens de repetities, ze zijn klaar voor een eerste optreden voor publiek!

Graag wordt iedereen uitgenodigd om te komen luisteren, te kijken en te genieten. De zaal is open vanaf 18.30 uur. Het concert begint om 19.00 uur en de entree is gratis.