Afbeelding
Foto: Joop Verstraaten

Klus geklaard: 1050 kilometer in negen dagen voor Kindervakantiewerk

Foto: Joop Verstraaten

WESTENDORF/GROESBEEK - Het sportieve vijftal heeft in slechts negen dagen tijd 1050 kilometer afgelegd van het Oostenrijkse Westendorf terug naar Groesbeek te fietsen.

Zaterdagmiddag even voor drie uur was de klus geklaard en werden de sportievelingen ontvangen door familie, kennissen en niet te vergeten enkele sponsoren zoals William van Bergen van Bike life Sjef van Bergen aan de Pannenstraat, die ze in geheel nieuwe kleding had gestoken. Moe en voldaan stapte het vijftal dat de laatste etappe in Velp enkele wielrenners met begeleiders van Pluryn zich bij hen hadden aangesloten, van de fiets.

In Groesbeek werd er getrakteerd op champagne en hapjes, waarbij bossen bloemen evenmin ontbraken. Vorige week vrijdag zijn de vijf vanuit Westendorf vertrokken en hebben menige hoge berg getrotseerd. Het was bijzonder mooi, laat organisator Wim Hoeben weten. "De saamhorigheid was perfect, veel plezier gehad maar het was wel zwaar', erkende hij zaterdagmiddag. "Wij hebben onderweg maar één echte hoosbui gehad en uiteraard enkele slappe banden maar daar waren we op voorbereid."

De heren reden sneller dan de dames de bergen op. "Maar boven hebben we altijd op elkaar gewacht." Het was een goede tocht die voor het Kinder Vakantie Werk 550 euro heeft opgebracht. "Nu hebben we de pinksterdagen om af te kicken", aldus Wim Hoeben.