Jaarlijkse bedevaart naar Banneux

RIJK VAN NIJMEGEN – Op woensdag 6 juni vertrekt de jaarlijkse bedevaart naar het Belgische Banneux. Nu meer dan tachtig jaar geleden verscheen de Maagd Maria aan de 12-jarige Mariette Beco. Sinds die tijd komen er jaarlijks ruim een half miljoen pelgrims naar het Heiligdom te Banneux.

Al ruim 30 jaar wordt er jaarlijks een bedevaart gehouden naar dit bedevaartsoord. Het programma ziet er op 6 juni als volgt uit;
De bus stopt om 07.00 uur op de parkeerplaats tegenover hotel Rozenhof in Heilig Landstichting, daarna stopt de bus kort in Malden, Molenhoek, Mook en Milsbeek om ook daar bedevaartgangers op te halen. Na een rustplaats in Grathem (koffie,thee en gebak) komen de bedevaartgangers rond 11.30 uur aan in Banneux, waar in een van de kapellen van het Heiligdom een gezamenlijke eucharistieviering zal zijn. Daarna is er nog voldoende gelegenheid om het Heiligdom te bezichtigen.

Om 15.00 uur wordt er vertrokken naar Thorn voor een ziekenzegening in kapel 'Onder De Linden', toegewijd aan Onze Lieve Vrouw van Loretto. Van daar gaat de reis naar Grathem voor een Limburgse koffietafel. De kosten bedragen inclusief de busreis en koffie/thee en gebak en koffietafel vijftig euro per persoon. Er zijn nog enkele plaatsen vrij in de bus. Voor informatie en opgave kan men contact opnemen met Trudy Wijers, 024 3975759 of via e-mail g.wyers2@upcmail.nl.