Kopduel waarbij de gelijkmaker valt voor SVO '68, maar afgekeurd word wegens vermeend buitenspel. Foto: Dick Braam sr.

Droom spat uiteen: FC Kunde te sterk voor SVO: 3-1

OOIJ - Waar SVO de eerste helft van het seizoen de te kloppen ploeg was, lag die rol in de tweede helft van de competitie nadrukkelijk bij FC Kunde. En met die wetenschap trokken de mannen van Bas Hendriks richting Nijmegen.

Ze wisten zich gesteund door na schatting zo’n 250 a 300 (!) Ooijse supporters. In de beginfase werd duidelijk dat FC Kunde beter uit de voeten kon op het kunstgras. Toch wist SVO ze van het eigen doel af te houden en stond het de thuisploeg nauwelijks toe om gevaarlijk te worden. In de 19e en 22e minuut moest Ooijse goalie Frank Klomberg twee keer ingrijpen. In de 33ste minuut kwam de bal voor de voet van een Kunde speler. Vanaf twee meter had deze speler weinig moeite om de 1-0 tegen de touwen te schieten. Niet veel later leek Roy Coopmann voor de gelijkmaker te tekenen. Hij kopte de bal voorbij de Kunde-doelman in het lege doel. Tot grote verbazing werd het doelpunt vanwege buitenspel geannuleerd door scheidsrechter te Brake. Zelfs de grensrechter van de thuisploeg zag hier geen buitenspel in. Twee minuten later werd op schitterende wijze de 2-0 het Ooijse doel in werd gekruld.

De Ooijse ploeg startte de tweede helft offensiever maar kon de Kunde defensie nauwelijks verontrusten. In de 50ste minuut kreeg het nog een gevoelige tik te verwerken toen de thuisploeg een prima aanval wist af te ronden en de 3-0 te scoren. De Ooijse ‘eretreffer’ viel in de 85e minuut middels een door Joris Weeren benutte penalty. Al met al een verdiende nederlaag. "Het kampioenschap is uit zicht maar we zijn nog altijd de trotse winnaar van de eerste periodetitel, hetgeen ons recht geeft op deelname aan de nacompetitie."