Rode kaart beslist wedstrijd

GROESBEEK - DVSG speelt een dag later als gepland tegen Kolping Dynamo vanwege mixtoermooi en Horster Spektakel. Na een feestweekend is het altijd afwachten of de stijgende lijn in het spel doorgezet kan worden. Wellicht is er ook vandaag een resultaat te behalen bij Kolping Dynamo.

Dillen de Haan staat deze wedstrijd in het doel en Tim Nillessen staat in de basis. DVSG en Kolping Dynamo zijn qua spel in evenwicht in de eerste helft. Menno Sillessen maakt net voor rust de 0-1. Hij gelooft in een diepe bal, speelt de keeper uit en scoort bijna vanaf de achterlijn zijn doelpunt.

Na rust is het na 3 minuten al 1-1. Luuk Rikken krijgt wegens opmerkingen zijn tweede gele kaart en vanaf dat moment is het alleen nog maar tegenhouden. Kolping wordt sterker en laat zien dat ze kunnen voetballen. In de 55e minuut wordt het 2-1. DVSG komt er aanvallend bijna niet meer aan te pas. En in de 67e minuut valt de 3-1. DVSG wisselt nog spelers, maar de wedstrijd is dan allang verloren. In de 77e minuut valt de 4-1 en dit is tevens de eindstand.
Vandaag was het bij deze scheidsrechter moeilijk om te winnen. Warrig fluitend en veel kaarten gevend aan DVSG, maar op de tegendoelpunten was niets af te dingen. Wellicht was met elf man in het veld DVSG nog wel in staat gebleken om een resultaat te behalen, maar met tien man vandaag zeker niet.

Volgende week speelt DVSG thuis de laatste wedstrijd tegen de bijna zekere kampioen FC Kunde en kan een seizoen met zeer jeugdige spelers en soms wisselvalig spel afgesloten worden.