Theo van Maanen springt in gat

Zwitserloot Dak Run

GROESBEEK - Nijmegenaar Theo van Maanen, ondernemer en sportman in hart en nieren heeft het plan opgepakt om in Groesbeek alsnog een hardloopwedstrijd te gaan organiseren in 2019. Hij heeft dit besluit genomen nadat bekend werd dat de in de hele regio bekende Zwitserloot Dak Run na twintig jaar gaat stoppen.

Van Maanen vindt het erg jammer dat een dergelijk groot sportevenement als de Zwitserloot Dak Run waaraan groot en klein enorm veel plezier beleefde, stopt. Van Maanen heeft het idee opgepakt om nu een hardloopwedstrijd te gaan houden in het centrum van Groesbeek, zij het kleinschaliger als de Zwitserloot Dak Run. Hij wil de 'Groesbeek Centrum Loop' op dezelfde datum houden als de Zwitserloot Dak Run al twintig jaar gedaan heeft: op de eerste zondag in juni. Theo van Maanen is bekend van de organisatie van Run2Day in Nijmegen en Arnhem en daarnaast verzorgt hij tijdwaarnemingen bij diverse hardloopwedstrijden in het land.

Open dag Nijmeegse Stadstuinen

NIJMEGEN - Zaterdag 9 en zondag 10 juni van 10.00 tot 17.00 uur is het ter gelegenheid van het 20-jarig jubileum open dag van de Nijmeegse Stadstuinen.

Voor deze jubileumeditie stellen meer dan veertig inwoners van de Gemeente Nijmegen hun tuinen open voor publiek – en dan niet een dag, maar een heel weekend! Dat doen zij op zaterdag 9 en/of zondag 10 juni. Je bent welkom om er rond te struinen, inspiratie op te doen en te genieten van al het moois. Net als in voorgaande jaren vormen ook dit jaar een aantal tuinen het decor voor de werken van regionale kunstenaars.


Zoals elk jaar is er een mooie brochure met alle deelnemende adressen en tuinomschrijvingen. De brochure is vanaf half mei voor 3 euro verkrijgbaar bij: Intratuin Malden, VVV Rijk van Nijmegen, Dekker van de Vegt Boekverkopers, Nijmegen en 'Geknipt voor uw tuin', Lent.

Meer informatie over de Open Dag Nijmeegse Stadstuinen staat op www.nijmeegsestadstuinen.nl.