Afbeelding
Foto: Joop Verstraaten

Duizenden mensen bij Nillesen Groesbeek op Open Boerderij Dag

Foto: Joop Verstraaten

GROESBEEK – Al ruimschoots voor 10.00 uur hadden zich al vele tientallen mensen zich verzameld bij het melk– en fokveebedrijf van de familie Nillesen aan de Lage Horst in Groesbeek. Ter gelegenheid van de Open Boerderij Dag waren er verschillende activiteiten georganiseerd.

Het bedrijf heeft 160 melkkoeien en 90 stuks jong vee. Vooral de kinderen vergaapten zich aan de jonge kalveren maar ook aan de koeien en aan de wijze waarop ze automatisch gemolken worden. De 160 koeien leveren per dag gemiddeld 5.760 liter melk per dag. In totaal waren er in Nederland dertig bedrijven die de deuren wagenwijd open hadden staan. Nillesen was de enige in de hele regio, vandaar de drukte.

Voor de jeugd waren er diverse activiteiten zoals Skippykoe, Koe Quiz, boerenstormbaan, schminken en kleuren, sprinten tegen Dafne, koe melken en melkbus heffen. Hierrna kon men gratis genieten van de Campina zuivelbar van yoghurt, vla en uiteraard melk om weer op adem te komen. Waren alle onderdelen verricht, kregen de kinderen een diploma met een medaille als aandenken. De kinderen zullen de dieren op de boerderij in dit geval koeien en kalveren niet gauw meer vergeten na het bezoek bij Nillesen in Groesbeek, het was gewoon een verwendag. "Wij hadden het wel druk verwacht, maar dit overtrof alles", aldus William Nillesen.

Afbeelding