Eén miljoen extra voor duurzaam-

heids- en stimuleringslening

BERG EN DAL – Omdat de duurzaamheids– en stimuleringslening in de gemeente Berg en Dal zo'n succes is geworden, heeft het college besloten voor beide regelingen 500.000 euro extra ter beschikking te stellen.

De duurzaamheidslening is bestemd voor particuliere eigenaren van woningen alsmede huurders van woningen die aan hun woning duurzaamheidsmaatregelen willen treffen. Die kunnen bij de gemeente een duurzaamheidslening aanvragen tussen de 2.500 en 25.000 euro. In de afgelopen vier maanden zijn er al 67 aanvragen bij de gemeente ingediend voor een totaal bedrag van 430.000 euro. Het betreft hier alleen woningeigenaren en geen huurders. Omdat het beschikbare budget daardoor al bijna uitgeput is heeft het college besloten het budget met nog eens 500.000 euro aan te vullen.


Stimuleringslening
Voor verenigingen en stichtingen die hun accommodatie ook willen verduurzamen, maar hiervoor de financiën niet hebben kunnen ook bij de gemeente terecht voor een stimuleringslening. Het budget hiervoor was slechts 200.000 euro; daarvan is op een lening na al de helft weg geleend. Het college heeft begrepen dat meer verenigingen en stichtingen van deze regeling gebruik willen maken en er een lening van 80.000 euro onderweg is, heeft het college besloten ook dit budget met 500.000 euro te verhogen, tenminste als de gemeenteraad er in juni mee akkoord gaat.