Afbeelding
Foto:

Muzikaal pinksterweekend

Foto en tekst: Henk Burgers

KRANENBURG - Op vrijdag 18 mei opende burgemeester Gunter Steins van Kranenburg door met het aanslaan van het eerste biervat de Kranenburgse Pfingstkermes, gevolgd door een geweldige avond met DJ Jens.

Zondag eerste pinksterdag was het voor de vrijwillige brandweer en muziekvereniging Kranenburg vroeg uit de veren. Om 7.00 uur was het aantreden voor het traditionele Wecken zur Pfingstkirmis. Hierbij worden mensen uitgenodigd om de mis in de Sifts- und Wallfahrtskirche bij te wonen. Het was deze morgen erg mistig, maar toch vonden vele de weg naar de kerk om Pinksteren waardig te beginnen.

Om 18.00 uur traden diverse schuttersverenigingen aan in het Vereinslokal Haus Hünnekes aan de Kleverstrasse om in een optocht naar de tent te gaan om de nieuwe koning te installeren. Hierna volgde een optreden van de Tanzband Sunset uit Emmerich.

De maandag werd traditioneel afgesloten met het Bayerische Fruhshoppen met de Nederlandse Musikgruppe De Originaal Maastaler uit Heyen die dit al vier jaar lang als afsluiting in Kranenburg verzorgen. En zo kwam er weer een einde aan vier dagen kermis in Kranenburg.