Kookworksho bij De Korenbloem

GROESBEEK - Goede voeding is belangrijk! Bij meer dan de helft van mensen met kanker komen smaak- en reukveranderingen voor. Hierdoor vervalt de sensatie van een aangename smaak en reuk en het plezier in eten.

Ziek zijn gaat ook vaak samen met vermoeidheidsklachten, gebrek aan energie om gezond te koken. Wanneer je je partner verliest ten gevolge van kanker is het moeilijk om toch nog de energie te vinden om voor jezelf te koken.
Inloophuis De Korenbloem in Groesbeek organiseert daarom een kookworkshop voor alle mensen die met kanker te maken hebben (gehad), bijvoorbeeld als patiënt, naasten, buren, vrienden of kennissen. Gezamenlijk koken met lotgenoten om hierna te genieten van de samen bereide maaltijd.

Mariëlle Claassen, diëtiste van BaseLine Voedingsadviesburo (http://www.baseline-dietisten.nl/) zal onder andere informatie verstrekken op het gebied van hoe eenvoudig een gezonde maaltijd te bereiden, advies op het gebied van kauw- en slikproblemen en hoe om te gaan met verminderde eetlust.

De workshop is donderdag 21 juni van 15.30 – 18.00 uur in Dorphuis De Slenk, Reestraat 2, Groesbeek-De Horst
De eigen bijdrage is vijf euro, dit om de kosten van de ingrediënten te dekken.

Aanmelden kan voor 15 juni bij Inloophuis De Korenbloem in De Mallemolen, Kloosterstraat 11 in Groesbeek. Dit kan telefonisch 024 6756071, persoonlijk in het Inloophuis op de dinsdagmiddag of woensdagmiddag tussen een en vier uur, of per email info@inloophuisgroesbeek.nl.