Accordeon duo Accordéon Mélancolique: Jean-Pierre Guiran en Cherie de Boer.
Accordeon duo Accordéon Mélancolique: Jean-Pierre Guiran en Cherie de Boer.

Rendez-vous aux Jardins met

optreden Accordéon Mélancolique

PERSINGEN - Op zondag 3 juni vindt van 11.00-17.00 uur in Tuin De Villa aan de Leuthsestraat 6 in Persingen,een speciale Open Tuindag plaats.

Op initiatief van de Nederlandse Tuinenstichting en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed gaat het evenement Rendez-vous aux Jardins / Tot ziens in de tuin van start in het eerste weekend van juni. Dit succesvol Frans evenement, aangejaagd door het Franse ministerie van Cultuur, bestaat al zestien jaar. In het kader van het Europees erfgoedjaar 2018 vindt Rendez-vous aux jardins ook plaats in Duitsland, Wallonië (België), Kroatië, Hongarije, Ierland, Estland, Litouwen en Slowakije. Het thema dit eerste jaar is 'Europa'. Het doel van het evenement is de ontmoeting en uitwisseling tussen bezoekers, ontwerpers en mensen, die in de tuin werken.

Dit nieuwe landelijke tuinevenement vindt op 3 juni ook plaats in tuin ‘De Villa’. "We willen elkaar op deze dag ontmoeten in de tuin en genieten van bloeiende borders, wuivende grassen en feestelijke muziek." Entree is vier euro per persoon.

Programma:

11.00 - 17.00 uur tuin open

12.00 uur rondleiding door de tuin.

14.00 - 16.30 uur optreden Accordéon Mélancolique.

Sinds 1999 werden door Accordéon Mélancolique honderden concerten gegeven. Inmiddels hebben Cherie de Boer en Jean-Pierre Guiran met hun transparante melodieën, aanstekelijk en subtiel gespeeld, in Nederland en daarbuiten de harten van velen bereikt. Ze spelen tango, klassiek, blues, latin, Frans, en veel eigen composities. Zie ook www.acmel.nl. en www.tuindevilla.nl.