Afbeelding
Foto:

Reis door de nacht

HEILIG LANDSTICHTING - Op vrijdagavond 22 juni brengt Projectkoor Gelderland in samenwerking met Begraafpark Heilig Land Stichting een zomeravondbelevenis onder de titel 'Reis door de nacht.' Het terrein herbergt scheppingen van kunstenaar Piet Gerrits en koestert eeuwenoude en fraai uitgegroeide bomen in een prachtig parklandschap. Het monumentale Gedenkpark vormt op deze avond het decor van een eenmalige, muzikale reis.


Bezoekers worden om 19.30 uur verwelkomd met koffie/thee en onder de indrukwekkende beuk opent het voltallige koor de avond. Terwijl het laatste zonlicht langzaam verdwijnt tussen de bomen en de schemering invalt, gaan de bezoekers om 20.15 uur in kleine groepjes te voet en onder leiding van een gids, langs bij vocale ensembles en instrumentalisten die zich hebben opgesteld in de indrukwekkende natuur. Om te luisteren naar Scandinavische en Jiddische liederen, maar ook naar liederen uit de Balkan. Een carrousel aan luisteraars trekt gedurende anderhalf uur door het begraafpark. Tijdens het invallen van de avond laten zij in verstilling de muzikale presentaties tot zich komen die tot een samenhangend geheel zijn gesmeed. Met het voltallige koor en alle instrumentalisten wordt de reis afgesloten.

Het programma is speciaal voor deze nocturne samengesteld rond het thema van de zonnewende en biedt plaats aan een beperkt aantal bezoekers. Bestel dus tijdig een muzikaal reisbewijs!

Entreekaarten (27,50 aan de kassa, 22,50 euro in de voorverkoop) zijn verkrijgbaar via www.projectkoorgelderland.nl en op de avond zelf aan de kassa. Begraafpark Heilig Land Stichting ligt aan Mgr. Suyslaan 4 in Heilig Landstichting. Meer informatie staat op www.heiliglandstichting.com.