Organisatie én oude sterren voorafgaand aan de reüniewedstrijd van MVV'18 (foto: Hans Driessen/Herman Leensen)
Organisatie én oude sterren voorafgaand aan de reüniewedstrijd van MVV'18 (foto: Hans Driessen/Herman Leensen)

Reünie MVV'18:

'Even was het weer net als toen'

Foto: Hans Driessen/Herman Leensen

MILLINGEN - MVV’18 heeft ook de allerlaatste wedstrijd gewonnen. De in 1997 gefuseerde vereniging kwam op zaterdag 19 mei nog één dag tot leven en zag een verzameling oude sterren een gelegenheidsformatie bestaande uit al net zoveel oude sterren met 4-2 verslaan. Het duel was een van de hoogtepunten op de reünie van de in 1918 opgerichte club.

De dag begon officieel om 15.30 uur met het duel der coryfeeën, maar anderhalf uur eerder stonden de eerste matadoren van weleer al zenuwachtig aan de koffie. Gelegenheidscoach Willy Tienesen was een van de vroegkomers. MVV’s oude hoofdtrainer grapte ’s nachts wakker te zijn geschrokken met vragen over de opstelling. "Die wedstrijdspanning: het was weer net als toen.’’

Net als toen. Tienesens quote sloeg op de hele dag. Want hoewel fusieclub SC Millingen sinds een aantal jaar een schitterend nieuw onderkomen heeft, was het alsof je de geur uit de oude MVV-kantine weer kon ruiken. Organisatievoorzitter Jos van Campen droeg daar sterk aan bij. Met een speech die het blauw-witte verleden weer even tot leven wekte en hier en daar ook een traan deed vloeien.

Na een gastoptreden van VI-verslaggever Iwan van Duren, volgde een loterij waarvan de opbrengt (ruim vijfhonderd euro) ten goede komt aan de jeugd van SC Millingen. Daarna konden de ruim tweehonderd aanwezigen doen waar het eigenlijk allemaal om ging: nog één keer herinneringen ophalen aan een mooie tijd.