Blokfluitlessen in Ooij

OOIJ - Stichting Muziekopleiding Ooij organiseert blokfluitlessen op basisschool Op Weg in Ooij. Deze blokfluitlessen worden op maandagmiddag na schooltijd gegeven door muziekdocente Marjan Jacobs, voor groepen 4 en 5 van basisschool Op Weg.

Ook kinderen die niet op basisschool Op Weg zitten, kunnen meedoen. Een cursus blokfluit spelen duurt anderhalf jaar, daarna kunnen de leerlingen in een half jaar kennis maken met spelen op rietinstrumenten, koperinstrumenten en slagwerkinstrumenten, steeds onder leiding van een bevoegde muziekdocent. Met blokfluitlessen worden de basisbeginselen geleerd voor muziek maken, zoals leren noten lezen.

In september start een nieuwe cursus. "Heeft uw kind interesse, neem dan contact op met Stichting Muziekopleiding Ooij, mail naar muziekopleiding.ooij@gmail.com of bel Kees Rijk, 024 3224833. Hij is meestal tussen 19.00 en 22.30 uur bereikbaar. Zo niet, dan kunt u de voicemail inspreken, waarop u dezelfde avond of de volgende avond wordt teruggebeld."

Loterij Zonnebloem

GROESBEEK - De Zonnebloemvrijwilligers komen in de maanden mei en juni weer langs met de Zonnebloemloten.

De opbrengst is voor activiteiten voor mensen met fysieke beperkingen door leeftijd, ziekte of handicap. Van de opbrengst van elk lot gaat een groot deel naar de eigen Regio afdeling Zonnebloem Groesbeek, waar we weer leuke en waardevolle acties mee kunnen organiseren voor onze Groesbeekse zieken. Van het landelijk deel van de opbrengst komt ook een groot deel retour via de boottocht en culturele activiteiten.

Naast de vele geldprijzen zijn er dit jaar ook andere leuke prijzen te winnen, zoals een droomreis, elektrische fiets, weekendje weg, I-pad, E-reader, fotoalbums van Albelli en bloemen van Topbloemen. De trekking vindt plaats op 8 oktober. De Zonnebloem Groesbeek is nog steeds opzoek naar vrijwilligers, zoals wijkcontactpersonen, loten verkopers voor diverse wijken, en bezoekers van gasten. "Hebt u interesse of wilt u meer informatie neem dan contact op met Rini Cillessen (06 14534271) of Sjaak Bons (024 3976046).