DVSG ontmoet

de kampioen

GROESBEEK - DVSG speelde thuis de laatste wedstrijd tegen de bijna zeker kampioen FC Kunde. FC Kunde begint met goed en verzorgd voetbal. Helaas valt na zesde minuut al de 0-1. De opkomende verdediger van Kunde speelt de bal moeilijk naar de spits. Deze weet echter de bal aan te nemen en scoort terwijl de bal nog in de lucht is.

Een moeilijke goal, maar DVSG staat al snel op achterstand. Als in de 18e minuut de 2-0 valt uit een rommelige situatie voor het doel bij DVSG is de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Menno Sillessen komt bijna tot scoren uit een vrije trap in de 20e minuut. DVSG kan de eerste helft de bal niet vasthouden en de 2-0 is een terechte stand met de rust. Na rust wordt Niek Derksen gewisseld voor Ruben Nillessen en Gijs voor Wout Pouwels. DVSG kan nu vooral door goed afjagen voorin aanvallend iets meer druk zetten. Ook het loopvermogen van Tymen Heus en Tim Nillessen geeft de verdediging van DVSG wat lucht. Vervelend voor DVSG is dat in de 78e minuut de 3-0 valt uit een rommelige situatie voor het doel van DVSG. Een paar minuten voor het officiƫle einde fluit de scheids voor het einde in verband met het naderende onweer.

FC Kunde is de terechte kampioen van deze competitie. Deze voetballers zijn fysiek en conditioneel sterker, hebben goede looppatronen en zijn technisch ook de betere ploeg. DVSG heeft goed weerstand geboden, maar was op geen enkel moment in staat om FC Kunde te kloppen.

De jonge groep van DVSG dit seizoen een goede prestatie geleverd. Volgend seizoen kan de krappe groep van dit jaar met deze ervaringen en enkele nieuwe spelers een goed seizoen gaan draaien in de vijfde klasse.