Nacompetitie Groesbeekse Boys

BREEDEWEG - Voor aanvang van de uitwedstrijd afgelopen zondag tegen Eldenia stond vast dat Groesbeekse Boys aan een nacompetitie deel zou nemen. Nog niet bekend was de inzet ervan.

De tweede periodetitel was binnengehaald en recht geeft op nacompetitie tot promotie naar de tweede klasse. Door de 6-4 nederlaag in Elden is Groesbeekse Boys deze competitie echter geƫindigd op plaats twaalf van de ranglijst. Deze plaats veroordeeld Groesbeekse Boys nu tot het spelen tot nacompetitie met als inzet behoud in de derde klasse.

Al snel werd duidelijk dat Eldenia voor een mogelijk kampioenschap gingen strijden. Bij het ingaan van de rust stond een 4-0 stand op het scorebord. Groesbeekse Boys spelers Maarten van de Burg en Leroy Kersten hadden daarentegen met schoten op doel niet het geluk aan hun zijde.

Vijf minuten na de thee scoorde Dave Kleijnen de 4-1. Tien minuten later liep Eldenia weer uit. Een kwartier voor het eindsignaal kreeg Groesbeekse Boys toch hoop om het benodigde punt binnen te halen. Sander Bisseling en Dave Kleijnen zorgden voor een 5-3 stand. De Eldenia doelman zorgde er daarna met enkele prima reddingen voor dat de 5-4 niet tot stand kwam en door een counter liep Eldenia verder uit. Sander Bisseling ccoorde nog wel zijn tweede treffer maar Groesbeekse Boys slaagde niet in haar gestelde missie.

Groesbeekse Boys speelt aanstaande zondag de eerste wedstrijd in de nacompetitie. De locatie is sportpark Breedeweg. Tegenstander is hoogstwaarschijnlijk Achilles '29. Helemaal duidelijk is dit niet omdat aankomende week enkele restanten van niet uitgespeelde wedstrijden gespeeld worden.