(Foto: Joop Verstraaten)
(Foto: Joop Verstraaten)

Korfbalvereniging De Horst

terug in hoofdklasse

Foto: Joop Verstraaten

GROESBEEK/DE HORST – Korfbalvereniging De Horst is zondagmiddag kampioen geworden in de overgangsklasse door met 9 – 5 te winnen van BVS in Berlicum. Zo komen de dames na twee seizoenen weer terug in de hoofdklasse.

Trainer Neine Jonkers - al vier jaar trainer van korfbalvereniging De Horst en onlangs weer voor een jaar bijgetekend - heeft het afgelopen seizoen veel hinder ondervonden van blessures. Desondanks zijn de in totaal zestien meiden erin geslaagd kampioen van de overgangsklasse te worden, de op een na de hoogste klasse in het korfbal.

De hoogste klasse is de topklasse daarin hoopt korfbalvereniging De Horst nog eens in uit te komen. Zondagavond werden de kersverse kampioenen op het bordes van het gemeentehuis gehuldigd door wethouder Annelies Visser. Als eerste sprak de voorzitter Jan Hoogstraten de kampioenen toe. Jullie zijn de eersten en waarschijnlijk de enigen, die dit jaar op het bordes komen en dat hebben jullie door je inzet en samenspel ook echt verdiend", aldus Hoogstraten.

Voor Annelies Visser was het haar eerste daad als wethouder van Sport om kampioenen op het bordes te ontvangen. "Ik vind het een hele eer om dat te mogen doen. Jullie hebben het kampioenschap als team binnen kunnen halen en daar heb ik veel respect voor" aldus wethouder Visser. Nadat de kampioenen medailles hadden ontvangen was het tijd voor champagne, waarvan gretig gebruik werd gemaakt. De ontvangst werd bijgewoond door enkele honderden ouders, familieleden en korfbalfans.

(Foto: Joop Verstraaten)