Afbeelding

Eerste jubileum-watertappuntje Vitens

officieel in gebruik genomen in Beek

Foto: Peter Hendriks

BEEK – Ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van Vitens heeft de gemeente Berg en Dal enkele watertappuntjes ter beschikking gekregen, waaraan Vitens een facebookactie aan koppelde. De winnaars mochten samen met de gemeente Berg en Dal een geschikte plaats aanwijzen waar een dergelijk watertappuntje zou komen te staan.

De actie hield in dat de deelnemer(ster)s op een terras moesten vragen om een gratis glaasje kraanwater. Daarvan moesten ze een selfie maken en opsturen naar Vitens. De Groesbeekse Corné en Gisella van Helteren werden winnaar; zij hadden een gratis glaasje kraanwater gekregen op het terras van EigenWeijs op het Dorpsplein in Groesbeek.

Samen met de gemeente hebben zij gekozen voor een plek aan het einde van de Rijksstraatweg in Beek tussen de Duivelsberg en het Wylerbergmeer in. Vrijdagmiddag mochten Corné en Gisella samen met wethouder Sylvia Fleuren het watertappuntje in gebruik nemen. "Omdat wij veel hardlopen in dit gebied hebben we voor deze locatie gekozen", aldus Gisella. Wethouder Fleuren was blij dat Vitens vanwege hun jubileum enkele waterpunten in Berg en Dal ter beschikking heeft gesteld. 'Vitens legt het aan en wij als gemeente zorgen voor het onderhoud. Het is een mooi plek waar ongetwijfeld veel gebruik van gemaakt zal worden", aldus Fleuren. Corné en Gisella kregen een fraai boeket bloemen en een bidon die gelijk gevuld werd met verse kraanwater. De ingebruikname was nog geen vijf minuten een feit of de eerste wielrenner diende zich al aan.