Afbeelding
Foto: Joop Verstraaten

Sprookjesfestival in Kranenburg

KRANENBURG - In het weekend van 9 en 10 juni vindt de tweede editie plaats van het sprookjesfestival plaats in het historisch centrum van Kranenburg. Het is een feest voor kinderen en families langs de middeleeuwse stadsmuur in de schaduw van de bedevaartskerk St. Peter en Paul en in het centrum (gratis toegang!).

De tijdreis begint met middeleeuwse kunstenaars, werklui en kampen. Ridders, boeren, goochelaars en dansers zijn hier langs de oude stadsmuur te vinden. Ook zijn er middeleeuwse specialiteiten verkrijgbaar. Hier valt te denken aan: speenvarkens, zalm, soepen, poffertjes, enzovoort.

Daarnaast is er in de tuin van het St. Johannes Stift een tent met sproojkesverhalen, theater en een café met koffie en gebak. Bovendien vindt er een roofvogel-show plaats. In de Mühlenstraße is barok te beleven. Kleren vol pracht en praal en piraten met schepen laten je in haar eigen sprookjes duiken. Verder gaat het in het Bürgerhaus met dans naar The Lord of he Rings. Hier ontmoet je elfjes en heksen. Ook zijn er fantastische dieren te zien. Ook op gebied van anime en steampunk valt hier veel te beleven.

Voor kinderen biedt de gemeente speelkaarten voor twee euro per stuk aan. Deze zijn verkrijgbaar bij het officiële informatiepunt bij het podium en in het Bürgerhaus. Met deze kaart kun je aan verschillende acties mee doen: zoals een tijdreis, ben ik een echte piraat (geschiktheids-training)? en schminken.

Het sprookjesfestival begint op zaterdag om 10.30 uur met een riddertoernooi met scholieren van de Christophorus-basisschool Kranenburg bij de school. Met een grote optocht lopen de scholieren naar het podium aan de stadsmuur. Daarna sluit een uitgebreid programma op verschillende plekken op het gebied van het sprookjesfeest aan. Zaterdagavond om 19.30 uur begint het hoofdprogramma op het podium. Hier zijn Die Streuner, een bekende middeleeuwse band met een mooie show te horen. Daarna is er een vuurshow en een steampunk-party aan het Bürgerhaus.

Op zondag start het feest met een mis voor en van kinderen in de bedevaartskerk St. Peter en Paul om 9.30 uur. Op het podium vindt dans, speel, en muziek van de Kindergärten plaats. Het einde vormt de band Faelend om 16.00 uur in het Bürgerhaus.