DVSG- en Germania-jeugd

gaan samen voetballen

GROESBEEK – De jeugdafdelingen van zowel DVSG als Germania hebben na diverse vergaderingen van het bestuur, trainers en leiders besloten te gaan fuseren. Het fuseren van beide jeugdafdelingen is nodig om de toekomst van diverse jeugdteams veilig te stellen.

Bij zowel Germania als DVSG kampen verschillende jeugdteams met een tekort aan jeugdige voetballers. Germania heeft momenteel grote moeite om vier van de vijf jeugdteams op de been te houden bij DVSG is die nood voor komend seizoen wat minder maar op den duur is die zorg wel hoog. De ouders en grotere jeugdleden van Germania hadden het jeugdbestuur al toestemming gegeven terwijl bij DVSG de ouder s en jeugd onlangs groen licht hebben gegeven voor het samengaan.

"Wij hebben weinig keus", aldus voorzitter Henk Janssen van DVSG. De jeugdteams zullen de komende tijd afwisselend gaan trainen op de velden van Germania en op het sportpark van DVSG. De sportparken van beide verenigingen liggen zo'n 5 a 6 kilometer van elkaar en om die reden waren enkele ouders tegen. Zij hadden problemen dat de kinderen vooral in de winter zo'n eind in het donker moeten fietsen. Maar daar komt een oplossing voor, liet Henk Janssen weten. "Dan worden de kinderen gebracht en gehaald." Het belangrijkste is volgens Janssen dat de kinderen kunnen voetballen. Daar doen we het allemaal voor. De nieuwe jeugdafdeling gaat verder onder de naam Germania – DVSG Combinatie dit is inmiddels aan de KNVB doorgegeven.