Raad kan brainstormen over

mogelijkheden in mega kippenfarm

BERG EN DAL – De gemeenteraadsleden van de gemeente Berg en Dal hebben dinsdagavond een rondleiding gehad in de voormalige mega kippenfarm van Huub van Deursen, die uit een faillissement is gekocht door Kees Koolen, bekend van onder andere 'Booking.com '.

De heer Koolen had de mega kippenfarm gekocht met de bedoeling om erin een melkverwerkingsbedrijf te gaan vestigen. Maar toen het plan in de gemeenteraad werd behandeld, bleek een nipte meerderheid tegen de vestiging van een melkverwerkingsbedrijf te zijn op die plaats, zodat het plan van tafel ging.

Koolen kon er direct 220.000 kippen in brengen, want die vergunning lag al op de plank, maar daar zit de gemeente Berg en Dal ook niet op te wachten. Na de rondleiding in de voormalige megakippenfarm werd er in de raadszaal verder gebrainstormd over plannen, die niet op weerstand stuiten. Zo was al eerder bekend dat ook gedacht is om de carnavalswagens daarin te gaan bouwen, zodat op het terrein waar nu de nissenhutten staan woningen gerealiseerd kunnen worden. Dat bleek te duur te zijn.

Dinsdagavond kwamen nog drie suggesties naar boven: een sportcentrum, een 'foodvillage' (met lokaal geproduceerd voedsel) met terras of ruim opgezette woningen. Het zijn alle ideeën, die verder uitgewerkt moeten worden. De gemeenteraad heeft nog tijd om over de nieuwe ideeën te brainstormen.