Afbeelding
Foto: Peter Hendriks

Gemeentepenning

voor Sjaak Thijssen

Foto: Peter Hendriks

BERG EN DAL – Donderdagmiddag en -avond hebben honderden mensen afscheid genomen van de scheidende wethouder Sjaak Thijssen in hotel-restaurant De Wolfsberg.

Afgevaardigden van verenigingen, zakenleven, vrienden en kennissen en niet te vergeten de politiek hebben enige tijd in de rij moeten staan om Sjaak de hand te drukken en hem te bedanken voor hetgeen hij in de plaatselijke politiek voor Groesbeek en nu Berg en Dal heeft betekend. Burgemeester Slinkman stak de loftrompet uit over Sjaak, ondanks het feit dat hij niet graag in het middelpunt van de belangstelling staat. "Nu komt er officieel een einde aan jouw aanwezigheid in het hart van de Groesbeekse en nu Berg en Dalse politiek. Je eerste portefeuille bevatte recreatie, toerisme en economie, en de jaren erna voelde je het prettigst in de harde sector waar je je met overgave hebt ingezet voor een mooie gemeente waar het goed wonen, werken, recreëren en toeven is. Je hebt het allemaal zien en doen komen: woonwijken, sportparken, vakantiepark Cranenburgsestraat en niet te vergeten de centrumplannen. De gemeente is onder jouw wethouderschap ingrijpend -ten goede- in aanzien veranderd. Na de herindeling heb jij de zware portefeuille Sociaal Domein op je genomen waarin je een positieve bijdrage aan hebt geleverd. Sjaak, met jou vertrekt er een ikoon uit de plaatselijke politiek. Naar ik vernomen heb dat je niets ziet in de zin van eerbewijzen en vandien aard meer, wil ik je toch een penning met gemeentewapen en inscriptie overhandigen, die herinnert aan jouw lange openbare leven in Groesbeek en Berg en Dal", aldus burgemeester Slinkman.

Vervolgens nam Hennie Eikholt het woord namens de GVP, de recreanten van De Treffers en de rest van de aanwezigen. "Sjaak de spotlights is niet jouw doen dat is op zich al bijzonder. In al die jaren ben je integer, aardig, eerlijk en ontastbaar geweest en je hebt Groesbeek veranderd wat het nu is. Diverse wijken en het centrum zijn mede door jouw inzet tot stand gekomen. Sjaak bedankt", aldus Hennie Eikholt. Mechteld ten Doesschate als nestor van de gemeenteraad liet weten dat we allemaal Sjaak zullen gaan missen. "Jij hebt in totaal vier burgemeesters weten te behoeden voor grote fouten. 38 jaar in de gemeentepolitiek is niet niets, je bent de onderkoning van Groesbeek en nu ook Berg en Dal. Thieu Hoeken (PvdA): "Wij hadden een motie van treurnis ingediend wat ons de verkiezingsnederlaag heeft gekost. Jij hebt de laatste periode structuur kunnen geven aan het sociaal Domein, dank daarvoor", aldus Hoeken.
Ook de twee zoons Sjaak en Jan staken de loftrompet uit over hun vader. Tenslotte dankte Sjaak de vele aanwezigen. "Wethouder zijn is een raar vak, maar wel boeiend. Terwijl anderen bezig zijn met het graven van kuilen/valkuilen. Mijn drijfveer is altijd geweest dingen voor elkaar krijgen zoals de herstructurering van het centrumplan." Sjaak adviseerde elkaar meer complimentjes te geven waarmee hij zijn afscheidstoespraak beëindigde.