Afbeelding
Foto: Joop Verstraaten

Speciaal voor vader bierbrood en biercake van Hans de Echte Bakker

Foto: Joop Verstraaten

GROESBEEK/BEEK – Hans, De Echte Bakker met vestigingen in Groesbeek en Beek heeft onlangs samenwerking gezocht met brouwerij D'n Drul uit Groesbeek.

Zowel de bakker als de brouwer is altijd op zoek naar de lekkerste smaakcombinaties, waarbij brood en bier verrassende overeenkomsten hebben. Door deze inspirerende samenwerking is er nu een heerlijk bierbrood bereid met het Groesbeekse Stollenbergbiertje en een biercake met Elroy.


Er zijn veel overeenkomsten tussen brood en bier. De basis van beide ambachtelijke producten bestaat uit graan; tarwe voor brood en gerst voor bier. Daarnaast wordt er in de bereiding van brood en bier gist toegevoegd dat zorgt voor de vorming van CO2. In brood wordt het zetmeel vooral omgezet in CO2, het brood rijst en smaakstoffen ontwikkelen zich door het gist, dat op zijn beurt in bier zorgt voor de vorming van alcohol.

Samen zijn de bakkers van Hans De Echte Bakker en de brouwers van brouwerij D'n Drul op zoek gegaan naar de lekkerste smaakcombinaties, waarna ze op het idee kwamen om de lokale biertjes van D'n Drul toe te voegen aan het brooddeeg. Zo ontstond bierbrood met Stollenbergbier en biercake met Elroybier. Deze heerlijke producten met dubbel zoveel smaak zijn te proeven in de winkels van Hans De Echte Bakker in zowel Groesbeek als Beek. Ook zijn er vaderdagpakketten verkrijgbaar met daarin het bierbrood, biercake en flesjes bier.