Het Sankt-Cäcilienchor Wyler zingt Congolese liederen bij de opening van de fototentoonstelling van Frans Aleven in het gemeentehuis van Berg en Dal.
Het Sankt-Cäcilienchor Wyler zingt Congolese liederen bij de opening van de fototentoonstelling van Frans Aleven in het gemeentehuis van Berg en Dal.

Pontificale kermishoogmis in Wyler met bisschop Felix Genn

WYLER - Op zondag 24 juni, het feest van de Geboorte van de heilige Johannes de Doper, vindt om 12.15 uur de traditionele kermismis plaats in de Sankt-Johannes Baptistkirche in Wyler. Dit jaar zal de mis zeer bijzonder worden, omdat het een pontificale hoogmis wordt met bisschop Dr. Felix Genn van het bisdom Münster als voorganger.

Het Sankt Cäcilienchor Wyler onder leiding vanTheo Giesbers met aan het orgel Gerard Rutjes heeft om die reden natuurlijk een feestelijke mis samengesteld. Mensen die graag in een koor zouden willen zingen, maar daar, om wat voor reden dan ook, nog niet aan toegekomen zijn, worden van harte uitgenodigd om te komen luisteren. Na de vakantie begint namelijk op woensdag 22 augustus om 20.00 uur de eerste repetitie van het nieuwe seizoen in het Pfarrheim van Wyler.

Alle koorleden krijgen dan de partituren uitgereikt met daarnaast alle liederen op cd. Er zal onder andere gewerkt worden aan de twee grote adventsconcerten in een soort André Rieustijl op 8 december in Wyler en op 15 december op De Horst. Aan deze concerten werken mee: het Sankt-Cäcilienchor Wyler bestaande uit 50 leden, een Nederlands symfonieorkest bestaande uit 20 professionele musici en natuurlijk de eigen solisten: Kerstin Jansen, sopraan; Ilka Kropmann, alt, Andreas Verhoeven, tenor en Chris Jansen, bariton.

Het worden concerten met liederen die eigenlijk iedereen kent, maar die door de prachtige arrangementen van Marco Frisina rechtstreeks het hart zullen ingaan. "U kunt natuurlijk komen luisteren naar deze adventsconcerten, maar nog mooier u kunt ook meezingen in het koor. Voor de contributie hoeft men het niet te laten want die is veertig euro per jaar .

Na de mis begint de kermis in Wyler past echt met eerst 'Kaffee mit Kuchen', gevolgd door het koningschieten van de Sankt-Johannes Bruderschaft en natuurlijk 'af en toe' een glaasje bier.