Het winnende team met staand 2e van links Renske Wekking en zittend rechts Mirthe van Kerkhof
Het winnende team met staand 2e van links Renske Wekking en zittend rechts Mirthe van Kerkhof Foto: Janet Wekking

Judomeiden winnen NK Teams -15

Foto: Janet Wekking

REGIO - Mirthe van Kerkhof uit Groesbeek en Renske Wekking uit Berg en Dal hebben met een gecombineerd team van judotalenten uit de regio Arnhem/Nijmegen het Nederlands Kampioenschap teams voor meisjes tot 15 jaar gewonnen.

Ieder team bestaat uit vijf judoka's oplopend in gewicht. Het is de bedoeling steeds tenminste drie van de vijf partijen winnend af te sluiten. Dat lukte Van Kerkhof die in de basisformatie stond opgesteld in de categorie tot 44 kilogram en ook Wekking, één gewichtsklasse hoger (-48kg). Het sterke team, onder leiding van Jennifer Kuijpers (hoofdcoach STJN), had kwalificatie afgedwongen door ook al districtskampioen te worden.

Op het NK in het Triavium in Nijmegen werd achtereenvolgens gewonnen van Nippon Judo (4-1), Team Limburg (4-1) en Judoteam Zuid-Nederland (4-1). In de finale werd afgerekend met Judoclub Helden (4-1). Het is voor Mirthe van Kerkhof met haar tweede NK -titel in korte tijd een uiterst succesvol seizoen. In april werd ze in Leek namelijk ook al individueel Nederlands kampioen. Renske Wekking schreef ook al veel toernooien op haar naam, echter deze medaille is haar eerste gouden ooit op een NK. Beide dames komen tegenwoordig uit voor Top Judo Nijmegen.