Afbeelding
Foto: Joop Verstraaten

Buurtsoepie De Slenk één jaar!

Foto: Joop Verstraaten

GROESBEEK/DE HORST – Dinsdagmorgen werd het eenjarig bestaan gevierd van het Buurtsoepie in dorpshuis De Slenk aan de Reestraat in Groesbeek.

De initiatiefneemster Iedje Verweij heeft de gasten die elke dinsdagmiddag om 12.00 uur genieten van de soep voor 3,00 euro nu voor de vijftigste maal een andere soep voorgeschoteld. Dit doet zij samen met Toos Arts en Hennie Ebbers. Iedje heeft thuis zoveel recepten liggen dat ze al die keren een verschillende soep heeft kunnen bereiden van ieder continent van China tot Thailand, lacht Iedje.

Eén soep in De Slenk is niet in de smaak gevallen en dat was de spinaziesoep. "Die zullen ze ook nooit meer voorgeschoteld krijgen", aldus Iedje. Wekelijks maken er tussen de 15 en 20 gasten gebruik van het Slenk Soepie en dinsdag waren er zelfs 22 gasten. De soepdag van Iedje ziet er als volgt uit; om 09.00 uur boodschappen doen, 10.00 uur aankomst bij De Slenk, waar er eerst koffie gedronken wordt met Toos en Hennie. Daarna gaat rond 10.30 uur het drietal aan de slag omdat de soep om 12.00 uur op tafel moet staan. Voor de aanwezigen was er dinsdag een verrassing; zij kregen als eersten een glas wijn gevolgd door soep en daarnaast nog een maaltijd, waarvoor zij dankzij het jubileum niets voor hoefden te betalen. Namens De Slenk kregen de dames een short voor zien van hun naam en bloemen, terwijl de Stichting Inn de Natuur een grote taart had laten maken met opschrift 'Buurtsoepie 1 jaar'.