Dierenambulance Nijmegen

collecteert in gemeente

REGIO - De Dierenambulance Nijmegen e.o. (DAN) helpt individuele dieren in nood. Zo’n honderd vrijwilligers staan dag en nacht klaar voor hulp aan dieren.

De DAN beschikt over drie ambulances en de daarbij behorende hulpmiddelen, een rubberboot en een trailer. Daarnaast heeft de DAN diverse opvang- en revalidatiefaciliteiten, waaronder een vogelasiel en een opvang kleine zoogdieren.

De DAN wordt zo’n 50.000 keer per jaar gebeld voor hulp aan dieren. Dit kan een hond, kat of konijn zijn, maar ook vogels, egels, vossen en nog veel meer diersoorten. Deze dieren kunnen aangereden, gedumpt of aangevallen zijn; er wordt eerste hulp verleend en het dier wordt zo snel mogelijk naar een dierenarts of opvang gebracht. Ook zieke huisdieren waarvan het baasje geen vervoer heeft, kunnen op hulp rekenen. En het konijn met een virusinfectie, de gewonde zwerfkat en de verdwaalde hond; elk dier in nood kan rekenen op hulp. Er worden rond de 5.000 dieren per jaar geholpen.

Om dit werk te kunnen blijven doen is geld nodig. De DAN is grotendeels afhankelijk van donaties en giften. Daarom wordt er ook dit jaar een collecte georganiseerd. Help de DAN en de dieren en geef aan de collectant. Van 2 tot en met 7 juli wordt er gecollecteerd in de gemeente Berg en Dal. Heeft u vragen? Stuur dan een e-mail naar collecte@dierenambulancenijmegen.nl. Heeft u geen e-mail? Dan kunt u bellen naar 024 3550222.

Bingo Sionsheuvel

GROESBEEK - Dinsdagmiddag 3 juli is er bij de senioren weer een bingomiddag.

De aanvang is om 14.00 uur en de zaal is open vanaf 13.00 uur in het voorzieningenhart Op de Heuvel aan de Ericastraat 39.

De grote kaarten kosten zes, de kleine kaart één euro; de twee kaart kost twee euro. De jackpot staat op 55 euro. iedereen is welkom, ook niet-leden.

Bingo bij Odio

MILLINGEN - Zondag 8 juli presenteert het werkcomité van Odio een bingoavond in het clubgebouw op sportpark De Hove aan de Heerbaan 67 in Millingen aan de Rijn.

Het prijzenpakket van deze avond bedraagt 1.070 euro aan geldprijzen. De hoofdprijs van deze avond is 230 euro en er zijn twee bonusronden met een eerste prijs van 50 euro. Voor iedereen is er een gratis kopje koffie of thee. De aanvang is om 20.00 uur. Zaal open vanaf 19.00 uur.