Leerlingen De Sieppe

dupe van eikenprocessierups

GROESBEEK – Leerlingen van de openbare basisschool De Sieppe aan de Paulus Potterweg in Groesbeek zijn al ruim een week de dupe van de eikenprocessierups op hun speelplaats in het park en op het voetbalveldje was geconstateerd.

Medewerkers van de DAR die de heg kwamen knippen, ontdekten in de eikenbomen de eikenprocessierupsen en waarschuwden de directie van de school. Op haar beurt heeft de directie direct contact opgenomen met de gemeente Berg en Dal en nu ruim een week later zitten de eikenprocessierupsen er nog. Volgens de gemeente is het enorm druk met meldingen, zodat het bedrijf die de gemeente heeft ingeschakeld het niet allemaal aankan.

Omdat het kinderen betreft heeft de schoolleiding een beroep op de gemeente gedaan om hier hoge prioriteit aan te geven. Eén kind heeft zich inmiddels al onder doktersbehandeling moeten stellen, omdat zij haartjes van de rupsen in haar oog heeft gekregen met alle gevolgen vandien. Sinds maandag 11 juni mogen de kinderen niet meer in het park, de speelplaats en het voetbalveld gaan spelen. Dit moet nu voor het schoolgebouw aan de Paules Potterweg gebeuren, evenals de gymlessen. Het is te hopen dat er snel een oplossing komt, aldus de schoolleiding van De Sieppe.