SchuldHulpBuddy kijkt mee met hulpvrager (foto: 123rf)
SchuldHulpBuddy kijkt mee met hulpvrager (foto: 123rf) Foto: aangekocht via 123rf

SchuldHulpBuddy's gezocht

Foto: 123rf

REGIO - In het najaar start Stichting SchuldHulpBuddy Berg en Dal een nieuw opleidingstraject voor schuldhulpbuddy’s. Door ziekte en andere werkzaamheden is er behoefte aan een aantal nieuwe vrijwilligers. Mensen die naast de al aangenomen buddy’s hulpvragers willen ondersteunen, die door diverse omstandigheden in de schulden zijn geraakt.

Buddy’s worden begeleid door een coördinator en werken altijd met een andere buddy samen. De opleiding bestaat uit twee dagdelen en een digitale cursus van het Nibud en wordt vormgegeven door twee financieel deskundigen. Zij verzorgen ook regelmatige bijscholing.

SchuldHulpBuddy is een stichting van en voor mensen in de gemeente Berg en Dal, die nu ruim twee jaar actief is en waar ongeveer twintig buddy’s in gezamenlijkheid werkzaam zijn. Van de buddy’s wordt gevraagd dat ze stabiel en betrokken zijn en het aan durven om anderen weer een uitweg uit hun schulden te helpen vinden, zonder de verantwoordelijkheid van de hulpvragers over te nemen.

Geïnteresseerden kunnen zich binnen twee weken melden bij de coördinator Marinus Wijnsma, via telefoonnummer 06 13081734 of via info@sshb.nl. Voor verdere informatie kunt u kijken op www.sshb.nl. Ook nieuwe hulpvragers kunnen zich melden via bovenstaande contactgegevens.