Edelweisz tijdens een eerder Midzomerwijkconcert (foto: Wouter Kers)
Edelweisz tijdens een eerder Midzomerwijkconcert (foto: Wouter Kers)

Edelweisz sluit seizoen af met Midzomerwijkconcert

Foto: Wouter Kers

BERG EN DAL - Traditioneel sluit Muziekgezelschap Edelweisz het muziekseizoen af met het Midzomerwijkconcert. Er wordt luchtige muziek gespeeld waardoor zowel de luisteraars als de muzikanten al een beetje in vakantiestemming kunnen komen. Dit jaar is het concert op vrijdag 6 juli. Edelweisz maakt dan, net als vorig jaar, muziek bij Villa Hamer aan de Oude Kleefsebaan 82 in Berg en Dal.

Het programma bevat een grote variatie aan muziek. Het publiek hoort onder andere muziek uit de animatiefilm Brave van Walt Disney en Pixar, er staat een groot werk van Jacob de Haan op de lessenaar en er worden marsen en een polka gespeeld. In mei organiseerde Edelweisz een Instrumentencarrousel. Tien kinderen besloten daarna proeflessen te nemen. Zij treden tijdens het Midzomerwijkconcert voor het eerst op met het grote orkest. Het jeugdorkest laat ook van zich horen.

Edelweisz houdt het graag informeel en om het vakantiegevoel snel te laten komen, kunnen bezoekers hun eigen tuinstoel of strandlaken meenemen en aanschuiven. Dat maakt het nog gezelliger! Het concert begint om 19.30 uur en de toegang is gratis. Meer informatie over Edelweisz staat op www.edelweisz-bergendal.nl.