(Foto: Joop Verstraaten)
(Foto: Joop Verstraaten)

Brandweer en politie voor gesloten deur

Foto: Joop Verstraaten

GROESBEEK -Medewerkers van Liander zijn momenteel in Groesbeek bezig met een snuffelapparaat en een meetmat die aangeeft, ruikt of er een gaslek onder de grond zit en gaan daarbij van huis naar huis tot aan iedere voordeur van de woning.

Bij een woning aan de Nieuweweg verzocht een bewoonster van een woning of hij in de woning ook even wilde kijken omdat zij een gaslucht waarnam. Ook de medewerker van Liander nam een gaslucht waar in de meterkast van de woning en waarschuwde direct zijn collega's die volgens protocol de brandweer en politie waarschuwde, die met toeters en bellen ter plaatse kwam omdat de melding was: Nieuweweg Groesbeek ongeval binnen (gaslucht).

Ter plaatse aangekomen bleek dat zowel de brandweer als de politie voor een gesloten deur stond omdat de bewoonster niet meer in de woning aanwezig was. De politie is daarop de buurt ingegaan en toen bleek dat een buurvrouw een sleutel van de woning had, zodat de brandweer de woning kon betreden. Met meetapparatuur werd in eerste instantie de meterkast gemeten en vervolgens de woning, maar er werd geen gaslucht in de woning aangetroffen, waarna de brandweer en politie onverrichter zaken weer vertrokken. Bij navraag bleek dat de bewoonster naar haar werk was vertrokken en de deur achter haar had dichtgemaakt.