(Foto: Joop Verstraaten)
(Foto: Joop Verstraaten)

Fanfare Wilhelmina sluit

feestweekend zelf muzikaal af

Foto: Joop Verstraaten

GROESBEEK – Het afgelopen weekend heeft fanfare Wilhelmina een jubileumweekend gehouden ter gelegenheid van haar 120-jarig bestaan. Naast de voorjaarskermis op het marktterrein, waar diverse kermisattracties voor de jeugd waren opgesteld, was er een zeer gevarieerd programma in de kiosk op het Dorpsplein in Groesbeek.

Vrijdagavond werd de kermis muzikaal door de fanfare geopend. Zaterdag opende de slagwerkgroep van fanfare Wilhelmina het programma op het Dorpsplein. Zij werd gevolg door Laurens de Haan, koor Vivace, zanger Alfred Arts, de Mojo Hand Bluesband, zanggroep History Sounds, zanggroep De Kéls, en werd afgesloten door Foek Aus Holland.

Zaterdagmiddag en -avond hebben honderden muziekliefhebbers van de optreden kunnen genieten tot 22.00 uur, maar het liep zoals in Groesbeek gewoonlijk nog even uit vanwege de gezelligheid. Zondag betraden voornamelijk collega-muziekgezelschappen het podium, dat werd geopend door Ooijse Toekomst, gevolgd door zustervereniging fanfare Jubilate Deo, KNA uit Beek, muziekgezelschap Edelweiss uit Berg en Dal, UNA uit Kekerdom. Het feestweekend werd afgesloten door de jubilerende fanfare Wilhelmina zelf.

In het weekend van 2, 3 en 4 november wordt het 120-jarig bestaan feestelijk afgesloten met een receptie en tot tweemaal toe het jubileumconcert in cultureel centrum De Mallemolen in Groesbeek. Het eerste deel van het jubileum feest is al geslaagd, liet mede-organisatrice Trudy zondagmiddag weten.