(Foto: Peter Hendriks)
(Foto: Peter Hendriks)

Robijnen ondernemersvereniging Millingen viert feest

Foto: Peter Hendriks

MILLINGEN – De Millingse Ondernemers Vereniging MOV met haar negentig actieve leden heeft haar 40 jarig-bestaan niet zomaar voorbij laten gaan. Woensdagmiddag hadden de ondernemers zich om 16.00 uur verzameld voor een bootreisje over de Waal waarna er in Hotel Millings Centrum een buffet klaar stond.

Voordat de feestavond begon sprak de huidige voorzitter Albert Egberts zijn leden met aanhang toe. Veertig jaar een ondernemersvereniging is een hele tijd, toentertijd waren er in Millingen nog acht kruideniers, vier bakkers enzovoort. Jaren geleden wilde een supermarkt zich in Millingen vestigen, wij als MOV hebben alle zeilen bij moeten zetten om dit te voorkomen, omdat de leden bang waren dat het hun kop ging kosten. Uiteindelijk hebben wij de politiek zover weten te krijgen dat de supermarkt van de baan was. Langzaam kreeg het overleg met de gemeente meer structuur. De ondernemers waren zo actief dat zij Millingen op de kaart hebben weten te zetten", aldus Egberts. Het ondernemen is verbinden en dat doe je niet alleen, zo besloot Egberts zijn toespraak.

Hij gaf het woord aan burgemeester Slinkman, die stelde het zeer op prijs dat de MOV nauwe banden en korte lijnen onderhoudt met de gemeente Berg en Dal. "We moeten ondanks wat gemopper elkaar weten te vinden, want samen hebben we meer kennis", hield Slinkman de Millingse ondernemers voor. "Wij nemen graag de uitgestoken hand aan. In Millingen gaat veel goed en is al veel voor elkaar gekregen zoals het bedrijventerrein en onlangs de reactivering van de scheepswerf. Ondanks dat jullie een van de afgelegen kernen zijn, weten wij jullie als gemeente te vinden. Proost op een mooi en ondernemend Millingen. Nadat Groadus de Kukel de 40 jaar MOV op een ludieke en Buut wijze ten gehore bracht, kon het robijnen feest beginnen, waarbij de nodige oude koeien uit de sloot werden gehaald.