Afbeelding
Foto: Bert Roodbeen

Millingen a/d Rijn blijft in beeld

Millingen a/d Rijn blijft in beeld

Foto: Bert Roodbeen

De verloren gewaande film uit 1950 die in het weekend van 23 en 24 juni twee maal in 't Fuske werd vertoond, zijn over beide dagen door ongeveer 120 mensen bekeken. Bij de première zaterdag na het woord van welkom door Peter Hendriks, sprak Theo Giesbers van vereniging Behoud Dorps Gezichten uit Groesbeek over het belang om met de geschiedenis van het dorpsverleden zorgvuldig om te gaan in de nu grotere gemeente Berg en Dal. De film die vertoond werd was een verloren gewaande films uit 1950 en is gedigitaliseerd zodat ze nog beter voor het nageslacht behouden kunnen worden en blijft Millingen a/d Rijn in beeld.
Peter Hendriks bedankte Jan van Wijk ( de eigenaar van de film ) die de film heeft afgestaan voor de digitalisering, zijn echtgenote kreeg een fraai boeket bloemen. Veel aanwezigen herkende fragmenten en personen die op de film voorkwamen, wat de nodige emoties met zich mee bracht.

Voor hen die niet in de gelegenheid waren de film te zien is deze te koop bij Kapsalon Cas Blom (Heerbaan 103, of bij Peter Hendriks (De Kamp 65,) in Millingen.

Ook de film die kort geleden Omroep Gelderland In het programma "Ons Dorp" uitzond, waarin Cas Blom en Willy Hol de in 1972 geschoten filmbeelden van Johan Adolfs van het Rijndorp bespraken, is binnenkort verkrijgbaar bij Kapsalon Cas Blom, Hebbes Huis & Cadeau en Bloem alsmede bij Peter Hendriks en Leon Hansen.

Veel aanwezigen herkende fragmenten uit de film dat de zo nu en dan de nodige emoties opriep..