Foto: Simon Meilink
Foto: Simon Meilink

Mis met bisschop Felix Genn, feestelijk en muzikaal hoogtepunt.

Mis met bisschop Felix Genn, feestelijk en muzikaal hoogtepunt.

Foto: Simon Meilink

WYLER -Op zondag 24 juni vierde Wyler zijn traditionele kermis en voordat die kon losbarsten, was er eerst een pontificale hoogmis waarin de bisschop van het bisdom Münster, dr. Felix Genn voorging. Het Sankt Cäcilienchor Wyler pakte flink uit met het prachtig repertoire van de Italiaanse componist en priester Marco Frisina. Absoluut hoogtepunt daarin was het lied "La via dei martiri", vertaald "De weg van de martelaren". Het lied wordt ondersteund met snaredrums en groeit naar een apotheose in een bevrijdend Alleluja. Maar het slotlied "O happy day" van Edwin Hawkins mocht er ook zijn met achter de piano Lennart Jansen, achter het orgel Gerard Rutjes en met geweldig slagwerk van Mattis Jansen. Terecht kregen de uitvoerenden een daverend applaus.

Het koor gaat nu van een welverdiende vakantie genieten en begint weer op woensdag 22 augustus om 20.00 uur in het Pfarrheim in Wyler. Tijdens deze eerste repetitie worden de cd's uitgereikt met daarop het programma voor de adventsconcerten in december. Meezingen? Van harte welkom. Het grensoverschrijdende Sankt Cäcilienchor zingt niet iedere zondag in de kerk. Het koor zingt alleen op hoogfeestdagen en bij bijzondere gelegenheden. De contributie is erg laag, namelijk € 40,- per jaar en daar krijg je ook nog een Ceciliafeest voor en alle partituren.

Bij de foto: Het grensoverschrijdende Sankt Cäcilienchor Wyler met in het midden bisschop Felix Genn, pastoor Christoph Scholten.