(Foto: Peter Hendriks)
(Foto: Peter Hendriks) Foto:

Carnavalsavond bracht Gerrit Eijkhout en Dien Wijnhoven bij elkaar

Foto: Peter Hendriks

GROESBEEK – Een carnavalsavond in het parochiehuis aan de Breedeweg nu 61,5 jaar geleden bracht Gerrit Eijkhout (85) en Dien Wijnhoven (79) bij elkaar.

Eigenlijk werden ze door een vriendin van Dien en een vriend van Gerrit aan elkaar gekoppeld, laat Gerrit lachend weten. Na anderhalf jaar verkering te hebben gehad zijn ze getrouwd in de Cosmas en Damianus kerk aan de Pannenstraat in Groesbeek. Het was pastoor Pijnenborg, die hun huwelijk heeft ingezegend. Het jonge stel is voorlopig gaan inwonen bij de ouders van Dien aan de Stekkenberg. Vandaar zijn ze naar de Spoorlaan gegaan, daarna de Boterbloemstraat en nu wonen ze al bijna 50 jaar in de eerste aangepaste woning van Groesbeek in de Korenbloemstraat.

Gerrit is twintig jaar werkzaam geweest in de schoenfabriek en toen deze stopte is hij in de bouw gegaan bij aannemersbedrijf E. Bögels, later werd het Boersma. Het was wel even wennen, maar na een paar weken wist je niet beter, aldus Gerrit. Dien heeft jaren bij Werkenrode gewerkt eerst in De Horst en later aan de Nijmeegsebaan. De hobby's van Gerrit waren trompet spelen bij fanfare Jubilate Deo en tuinieren, terwijl Dien het bij bloemschikken hield en zorgen voor het huishouden.

Het echtpaar heeft twee kinderen gehad een zoon en een dochter die helaas beiden gehandicapt waren. Daar is alle zorg naar toe gegaan en ze zijn om die reden nog nooit op vakantie geweest. Burgemeester Slinkman heeft woensdagmiddag het paar gefeliciteerd en had een bloementaart bij zich alsmede een ingelijste trouwactie uit 1958.