Euregio Petanque Toernooi

BEEK - Op zondag 19 augustus wordt in Beek-Ubbergen weer het jaarlijkse Euregio Toernooi gespeeld. Ongeveer 24 equipes uit de grensregio komen dan naar het jeu de boulesterrein aan de Alde Weteringweg.

Elk equipe bestaat uit drie spelers. De spelers komen uit Kleve, Goch, Geldern, Leuth, Ooij, Nijmegen, Montferland, Emmerich en Beek. Vanaf 11:00 uur beginnen de drie voorronden, waarna de beste equipes naar de finales gaan. Vooral bij deze spannende finales (rond 16.00 uur) zijn toeschouwers welkom. Men kan dan zien hoe de stalen boule bij het houten butje wordt geplaatst en vervolgens weer wordt weggeschoten. Petanque is niet alleen een gezellig spel, maar deze dag vooral een uiterst serieuze sport. Het Euregio Petanque Toernooi wordt mogelijk gemaakt door Interreg Euregio Rijn-Waal en Plusmarkt Nico de Witt.

De Treffers vaste speellocatie voor KNVB jeugdinterlands

GROESBEEK - Samen met UDI 19 is sportpark Zuid van De Treffers door de KNVB gekozen tot speellocatie voor (oefen) interlands voor vertegenwoordigende jeugdelftallen.

In het verleden trokken beide verenigingen al samen op om hun accommodatie voor kwalificatietoernooien UEFA jongens onder 17 en onder 19 ter beschikking te stellen. Een eerste jeugdtoernooi zou mogelijkerwijs in oktober van dit jaar kunnen plaatsvinden. Maar binnenkort is sportpark Zuid al het decor voor de oefenwedstrijd van de Oranje Leeuwinnen onder 20. Op zondag 29 juli spelen de Oranje Leeuwinnen, onder leiding van bond Michel Kreek, in de voorbereiding van het WK in Frankrijk een vriendschappelijke wedstrijd tegen Japan. In Bretagne strijden in totaal zestien landen om de eindzege. Het WK begint op zondag 5 augustus en de finale wordt gespeeld op vrijdag 24 augustus. Voor het Nederlands vrouwenteam onder de 20 jaar is het voor het eerst dat ze aanwezig zijn op een WK. Aanvang op sportpark Zuid is 16.30 en de entree is gratis.