Afbeelding
Foto:

Groesbeekse bedevaart

naar Kevelaer

GROESBEEK - Ook dit jaar vertrekt er vanuit onze parochie weer een bedevaart naar Kevelaer Het wordt de 223e keer. Dit jaar is de bedevaart op dinsdag 7 augustus.

Wie mee wil met de bus kan zich opgeven op onderstaande adressen en in de sacristieën voor en na de missen; graag uiterlijk vóór zondag 29 juli. Wilt u die uiterste datum in de gaten houden in verband met de reservering van de bus(sen). Het programma in Kevelaer is als volgt:

- 11.00 uur vanuit de bus in processie naar de basiliek onder begeleiding van leden fanfares Wilhelmina en Edelweiss.

- 11.15 uur Heilige Mis, in de basiliek

- 14.00 uur Lof met uitstelling van het Allerheiligste, in de basiliek

- ca. 14.45 uur (aansluitend aan het lof) Kleine kruisweg op de kruiswegplaats forum Pax Christi.

De bussen vertrekken 's middags om 17.00 uur weer uit Kevelaer vanaf de Peter Pumpeplatz. Natuurlijk kunt u ook op eigen gelegenheid naar Kevelaer reizen.

We hopen weer op een grote schare mensen uit heel Groesbeek, die de processie naar de kerk lopen en de diensten zullen bijwonen in de prachtige basiliek. Opnieuw zal pastor Janssen voorgaan in de mis, in het lof en bij de kruisweg. Leden van de koren van de parochie Cosmas en Damianus, luisteren de diensten op. Ook is weer solozang en fanfaremuziek. Maar als alle kerkbezoekers samen zingen is dat overweldigend.

Nog nooit meegegaan? Het is echt een bijzondere ervaring. Eén keer meegegaan en misschien komt u dan wel vaker. We wensen iedereen bij voorbaat een mooie en zinvolle dag. Om meerdere redenen is besloten om geen misintenties meer te laten opgeven.

Vertrektijden en opstapplaatsen van de bussen:

9.30 uur Kerk Berg en Dal, 9.45 uur Kerk De Horst, 10.00 uur Kerk centrum, 10.00 uur Kerk Breedeweg

Opgave-adressen voor deelname:

Dhr. S. Meilink Fretstraat 15, Dhr. H. Janssen Grafwegen 10, Mw. W. Bleize, Jonkershof 38, Mw. A. Roelofs Oude Kleefsebaan 38, Dhr. G. van Doorn Paulus Potterweg 38, Pastoraal centrum Kloosterstraat 2, Pastorie Breedeweg St. Antoniusweg 2. Ook vóór en na de missen in de kerken kan nog worden opgegeven; ook daar tot uiterlijk 29 juli.

Bij aanmelding graag het geld (tien euro per persoon, gepast) bijvoegen in een envelop met de naam / alle namen op of in de envelop. Voor 2019 staat de datum van de bedevaart ook al vast: dinsdag 6 augustus.