Het 60 jarig paar uit Ooij Th. Neienhuijsen-Wilting. Loco-burgemeester Annelies Visser komt op bezoek met de trouwakte.
Het 60 jarig paar uit Ooij Th. Neienhuijsen-Wilting. Loco-burgemeester Annelies Visser komt op bezoek met de trouwakte.

Kermis in Kekerdom en Ooij

bracht Theo en Riet bij elkaar

Foto: Peter Hendriks

OOIJ – Riet Wilting was 17 jaar toen ze verkering kreeg met Theo Neienhuijsen en op 2 augustus is het stel Theo (85) en Riet (82) liefst 60 jaar getrouwd. Het diamanten huwelijksfeest wordt op 18 augustus in De Sprong gevierd. Theo is een echte Ooijse, terwijl Riet uit Leuth komt.

Ze leerden elkaar kennen op de Kekerdomse kermis, maar de vonk sloeg pas echt over tijdens de Ooijse kermis en dat is nu 67 jaar geleden omdat ze zeven jaar verkering hebben gehad. Na het trouwen ging het jonge stel op kamers wonen bij Van Os aan de Nieuwe Holleweg in Beek, ondanks het feit dat Theo al een bewoond huis had gekocht in Ooij. Maar de bewoonster had al drie maal een ander huis geweigerd, waarop Theo aan de toenmalige burgemeester Sassen om raad heeft gevraagd. De bewoonster accepteerde tenslotte een andere woning met als voorwaarde dat Theo de bovenverdieping van haar zou komen behangen.

Theo was timmerman en heeft zich opgewerkt tot uitvoerder, terwijl Riet bij Philips in Nijmegen heeft gewerkt. Het diamanten paar heeft twee zoons gekregen, die beiden in de buurt wonen in Ooij en Millingen en hebben een kleinkind. Doordat Riet vijftien jaar geleden werd getroffen door spierreuma zijn ze verhuisd naar een appartement aan de Wethouder Loeffenstraat eveneens in Ooij.

Beiden zijn erg actief geweest in het verenigingsleven in Ooij. Theo is voorzitter geweest van Ooijse Toekomst – terwijl hij geen noot kon lezen – en voorzitter van carnavalsvereniging De Deurzakkers en was bestuurslid van het jongensgilde en de KBO. Riet ging bij het kerkkoor, waar ze nog steeds lid van is. Samen hebben ze liefst 31 jaar gecollecteerd voor het astmafonds.