De prijswinnaars: Menno Rijcken (De Treffers) wethouder Visser, Jan Janssen (Rood-Wit) en Yori Wijnhoven (Germania).
De prijswinnaars: Menno Rijcken (De Treffers) wethouder Visser, Jan Janssen (Rood-Wit) en Yori Wijnhoven (Germania). Foto: Joop Verstraaten

Rood – Wit wint eerste Berg en Dalcup

Foto: Joop Verstraaten

GROESBEEK – Zaterdagmiddag werden op de velden van De Treffers op een sportieve wijze in totaal achttien wedstrijden gespeeld om de felbegeerde Berg en Dalcup onder in totaal negen voetbalverenigingen die aan dit speciaal toernooi deelnamen.

Eén vereniging, Achilles'29 moest verstek laten gaan omdat zij geen team van zeven personen bij elkaar kon krijgen. Het was voetbalverbroedering op z'n best liet initiatiefnemer en organisator Peter de Jong van De Treffers na afloop weten. "Er is bij al de achttien wedstrijden geen enkele gele en rode kaart gevallen en dat zegt al genoeg", aldus de Jong. "De meeste voetballers kennen elkaar, dus voetballen om de Berg en Dal Cup was een schot in de roos. In de finale speelde zelfs twee broers tegen elkaar te weten Glen Wijnhoven (Rood-Wit) en Jordy Wijnhoven (Germania) dat is al bijzonder", aldus Ton de Jong.

Zeven scheidsrechters uit de gemeente Berg en Dal hebben het toernooi in goede banen geleid. De finale werd zaterdag aan het eind van de middag gespeeld tussen Germania en Rood – Wit die Rood – Wit met 5-2 wist te winnen, de derde plaats was voor De Treffers die van Groesbeekse Boy's wisten te winnen. De prijsuitreiking werd verricht door de wethouder van sport van Berg en Dal Annelies Visser. Dankzij De Treffers is Berg en Dal weer een traditie rijker: 'De Berg en Dal Cup'. Dit evenement draagt bij aan levendigheid en leefbaarheid en zorgt voor verbroedering en gezelligheid in alle kerkdorpen die Berg en Dal rijk is. Naast het sportief bezig zijn is het zo te zien ook erg gezellig geweest en brengt inwoners dichter bij elkaar, aldus wethouder Visser. "Alle eer en lof gaan naar De Treffers en haar vrijwilligers", aldus wethouder Visser die vervolgens overging tot de prijsuitreiking. Jan Janssen van Rood-Wit mocht de Cup en wisseltrofee in ontvangst nemen, Yori Wijnhoven nam de beker voor Germania in ontvangst en Menno Rijcken de beker van De Treffers.