Afbeelding
Foto: Joop Verstraaten

Duiker in De Spoorbeek Groesbeek trekt veel bekijks

Foto: Joop Verstraaten

GROESBEEK – Het winkelend publiek in winkelcentrum Bellevue in het centrum van Groesbeek heeft zaterdagmiddag vreemd opgekeken toen zij een duiker in De Spoorbeek zagen zwemmen.

Het publiek dacht dat de duiker op jacht ging naar de zwermen goudvissen die al sinds enkele maanden in De Spoorbeek verblijven die door tot nog toe onbekende daar gedumpt zijn. Echter niets was minder waar het bleek te gaan om een vrijgezellenfeest waar de toekomstige bruidegom (Niels Peters 31) twee van de vijftig plastic eendjes met zijn naam en van zijn toekomstige bruid (Kelly Janssen 29) uit De Spoorbeek moest halen. Dit tafereel werd gadegeslagen door zijn vrienden die vanaf de kant Niels de duiker stonden toe te juichen.

Daarmee zat het er nog niet op voor Niels: hij moest vervolgens op de Hogewaldseweg met een totaal versierde fiets een parcours afleggen, waarbij de twaalf vrienden hem bekogelden met paintballen. Of het nog niet genoeg was, moest Niels –die een echte hondenfobie heeft- een hondenpak van de politie aantrekken, waarna hij werd aangevallen door een politiehond. Of Niels dat aangedurfd heeft, is niet bekend. Als hij het niet gedaan heeft zal hij die avond in een ballerinapakje in Eindhoven rond moeten lopen, waar het vrijgezellenfeest werd voortgezet. Niels gaat met zijn Kelly trouwen op 7 september.

Afbeelding