Afbeelding
Foto:

Grote zege voor Niels Wijnhoven met Modelvliegen in Zuid-Frankrijk

BORDEAUX/GROESBEEK – De 29-jarige Groesbeker Niels Wijnhoven is afgelopen dinsdag winnaar geworden van de internationale World Cup Wedstrijd modelvliegen vrije vlucht in Frankrijk.

De wedstrijd vond plaats in de buurt van het Franse Bordeaux. Op het vliegveld waar hij in 2004 Wereldkampioen werd bij de junioren tot 18 jaar. Voor Wijnhoven is dit de eerste internationale overwinning in de World Cup series bij de senioren.
Onder moeilijke weersomstandigheden, met veel wisselende thermiek en turbulentie, wist hij de zeven kwalificatieronden perfect te doorstaan. In een sterk gezelschap van ruim zestig internationale vliegers uit veertig landen hebben slechts elf vliegers de finale bereikt. 's Avonds om 19.30 uur was de eerste finale ronde. De voorgeschreven vliegtijd was zes minuten. Er was nog weinig thermiek, desondanks slaagden 4vier vliegers erin (waaronder Niels) om de zes minuten vol te vliegen waarbij de hoogtes varieerden tussen de 400 en 800 meter.

Om 20.15 uur werd de tweede finale gevlogen. De voorgeschreven vliegtijd was nu tien minuten. Groesbeker Niels Wijnhoven slaagde er als enige in deze voorgeschreven tijd volledig vol te vliegen en werd hiermee de overtuigende winnaar van deze World Cup wedstrijd in Frankrijk. Op de tweede plaats eindigde de Oostenrijker Aringer terwijl de derde plaats voor de Engelse Jack was. De vierde en vijfde plaats was voor respectievelijk een Fransman en een Zwitser.